Om projektet

BRF Havsängen I Allarp, Laholms kommun är Högkvarterets kommande tredje etapp i området. Här planeras det för att uppföra 28 radhus i bostadsrättsform med endast en kilometer till havet och goda pendlingsmöjligheter såväl kommunalt som med bil åt både norr och söder.

Fastigheten ligger precis i kommungränsen till Båstad kommun och endast ett par kilometer från Båstads nya tågstation. Inom området finns förskola, bank och vårdcentral.

Ett stilrent och exklusivt boende som står ut i området

Ejje Lundgren, Arkitekt - Ejje Lundgren, Lundgren & Guldhammer Arkitekter

 

Utformning

Havsängen är utformat med fokus på att skapa ett stilrent och exklusivt boende som står ut i området.

De tid- och kompromisslösa radhusen utförs med en svartlaserad träfasad och tillsammans med enhetligt eleganta svarta dörrar, fönster och plåtdetaljer bildas en homogen helhet. De två kvarteren bryts upp och förskjuts i huslängor om fyra radhus där indragen mot gatan skapar olika sollägen och varierade förgårdar.

Entrén ramas in av en vacker träspaljé som även bildar ett semitransparent tak över den sydvästliga balkongen. Balkongen fungerar även som tak över entrén. Du som boende kan välja att placera klätterväxter vid spaljén som över tid kommer att bli en grön fasad. På så sätt kan du sätta din egen prägel på din bostad.

Bilderna för detta projekt är enbart illustrationer och kan skilja sig  från verkligen. 

 

 

Omgivning

Mitt emellan Kattegatts sandstränder och Hallands slätter knyter Havsängen an till sitt namn. Med endast en kilometer till havet och goda pendlingsmöjligheter såväl kommunalt som med bil åt både norr och söder – ger Havsängen perfekta förutsättningar för ett bekvämt och aktivt liv nära naturen.

Längs Balders väg, Skummeslövsstrand kommer BRF Havsängen i Allarp att uppföras.

Allarp är en del av Laholms Kommun och ligger strax söder om Mellbystrand i gränsen till Båstad kommun. Här har du närhet till havet samtidigt som du har bra pendlingsmöjligheter både genom E6 och via Båstad station.

Båstads utbud finns på cykelavstånd och skall du storhandla är det under 10 minuter med bil till ICA Maxi Mellbystrand. Inom området finns förskola, vårdcentral och bank.

Från Havsängen är det ca 3 mil till Halmstad, ca 1,5 mil till Laholm och ca 7 km till Båstad.

 

Obs: Markeringen i kartan är inte exakt utan pekar enbart på området Allarp.

 

Dokument

  Bofaktablad

  Situationsplan med markupplåtelse

  Typplan

 

Besök projektets hemsida: brfhavsangen.se

 

 

I samarbete med: