Om projektet

 

 

 

Allarps Terrasser är Högkvarterets andra projekt i Allarp, Laholms kommun knappt 100 meter från BRF Allarps Ängar. Längs Iduns väg uppför vi 10 radhus i bostadsrättsform med närhet till havet. Båstads nya tågstation ligger endast ett par kilometer bort och in till Båstad är det endast ca 7km. I området finns förskola, bank, vårdcentral och i Skummeslöv finns matbutik.

Inflytt är beräknat till mars 2024.

Radhusen delas naturligt av genom den utanpåliggande trappan som leder upp till takterrassen.

Ejje Lundgren, Arkitekt - Ejje Lundgren Arkitektur

 

Utformning

Radhusen ligger förskjutna i förhållande till varandra i grupper om två för att bryta ner skalan och skapa variation. Gräsarmering och plattsättning leder fram till entrén som välkomnar mot Iduns väg medan kök, matplats och vardagsrum öppnar upp mot trädgårdstäppan via en terrass. 

Direkt innanför entrén finns ett sovrum alternativt kontor och lite längre fram ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. På ovanvåningen finns två sovrum och ett sovrum/kontor, men även ett helkaklat badrum. Det stora sovrummet ligger i anslutning till balkongen och uppgången till takterassen.

Bilderna är enbart illustrationer och kan skilja sig  från verkligen. Bebyggelse och växtlighet i bakgrunden är inte representativ för verkligheten utan snarare ett exempel på hur omgivningen skulle kunna se ut i framtiden.

 

Omgivning

Vill du bo bekvämt med närhet till natur, hav och bra pendlingsmöjligheter via Båstad station och E6 så är Allarp en bra plats för dig. Båstads utbud finns på cykelavstånd och skall du storhandla så är det under 10 minuter med bil till ICA Maxi Mellbystrand. Inom området finns förskola, vårdcentral och bank. Från Allarps Terrasser är det ca 3 mil till Halmstad, ca 1,5 mil till Laholm och ca 7 km till Båstad.

 

 

Obs: Markeringen i kartan är inte exakt utan pekar enbart på området Allarp.